Controlar la passió

De vegades quan parlo amb algú que em discuteix una notícia, perquè va d’imparcial, m’encenc de passió. No me n’adono, però és cert, el meu to puja i no espero al fet que l’altre acabi la frase.

No és un cas aïllat, i qui sàpiga d’història, hauria de comprendre aquesta “lleu exaltació”. I dic lleu perquè el que genera a la gent en contra és bastant més passional, per no dir violenta.

Per una banda, com fa molts anys que amaguem aquests sentiments i desitjos de separació del país imperial, estem acostumats a esperar, a donar llargues.

Per l’altra, ja estem una mica plens de neguit i no tenim paciència per tornar a explicar una vegada i una altra el mateix argument que corrobora els nostres sentiments.

De vegades ens sentim com una olla de pressió, però hem de seguir aguantant

És la mateixa situació com quan un alumne que estava distret, pregunta el que s’acaba d’explicar, per dir-ho d’alguna manera. El professor pot molestar-se i esclatar en una explicació ferotge del tema o donar per impossible l’estudiant. Però cap de les dues opcions són bones. Si bé cal recordar que s’ha de posar atenció a la classe, la funció principal del professor és assegurar-se que s’aprèn la lliçó, per la qual cosa el més efectiu i raonable és fer veure al seu distret alumne que ha de respectar, no només el professor, sinó els altres companys, i explicar de nou el que s’ha preguntat.

Extrapolant a la nostra situació, hem de controlar la passió, perquè si bé per a nosaltres és cosa d’anys i ja estem cansats, per a ells sembla cosa d’uns dies i han estat distrets amb informacions falses. Per tant, tinguem més paciència encara, que el resultat s’ho mereix. Expliquem-nos amb calma i repetim, repetim i repetim, perquè a poc a poc cala a la pell del més dur.

VISCA LA REPÚBLICA INDEPENDENT CATALANA

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.