El dia que ens van robar el 21D

Imatge principal: vilaweb

. He deixat passar un temps abans de posar-me a escriure per poder tenir perspectiva dels fets del 21D.

Pel matí, vaig estar a Via Laietana. Val a dir que hi vaig veure força encaputxats que en determinat moment van tirar cap a primera fila a provocar els policies. Al cap de pocs minuts van fer la primera càrrega. Lluny de marxar esparverats, ens vàrem mantenir serens i la gent vam aixecar les mans enlaire en senyal de pau.

Va passar entre nosaltres un home que havia rebut un cop al cap per intentar aturar els encaputxats. Els bombers el van anar a buscar. Es va queixar, ressentit, dient-nos que no preméssim endavant. El cert és que tots estàvem de conversa, cridant de tant en tant les consignes que anaven i venien.

Abans d’arribar a la part del davant de Via Laietana, havia fet un llarg passeig pels altres punts de la ciutat. Tot tranquil i ridículament protegit per un munt de policies.

Impossible arribar a l’estació de França.

“Tombem el règim”, la frase em va semblar molt adequada.

Penso que les nostres institucions i partits, ens deuen un 21D com cal. Ara que ja s’han endut els seus ministres a la seva terra estrangera, podem i hem de celebrar el nostre 21D. Van aconseguir treure importància al fet que fa un any ens van robar unes eleccions imposades que també vam guanyar. Aquest dia era per reivindicar la legitimitat del govern a l’exili. Però per no caure a les provocacions, es va fer una gran i forta campanya per abaixar els ànims que estaven a punt de paralitzar el país d’una vegada per totes.

Ñ segueix amb la seva idea de conquesta. I vénen fins aquí a dir-nos-ho.

Senyors, descobrir una terra, no justifica pas del fet de conquerir-la i anul·lar tota la cultura i tradicions que té (tant a Amèrica com a nosaltres). Però això no ho entendran mai mentre governin els que governen. I ja no parlo només d’Espanya. A ple segle XXI, NO HI HAURIA D’HAVER COLÒNIES EN LLOC DEL PLANETA! El món, el poble del món, s’ha de rebel·lar contra aquest concepte ranci.

Si em pregunten per què sóc independentista, puc donar moltes raons, però la principal que justifica el reconeixement de Catalunya com a país, per a mi, és la llengua. Res més identificatiu, fill de la cultura, reflecteix la identitat d’un poble.

Per això la volen ensorrar. Per això inventen mentides com dir que els bilingües tenim avantatja sobre els que no ho són i això els converteix en víctimes. Prou manipulació. Això seria com dir que qui sap matemàtiques o llegir i escriure està discriminant qui no ho ha après. I més, encara, no ho ha après, perquè no li ha donat la gana!

LA GRAN PROVOCACIÓ del govern espanyol, no passa desapercebuda fora de les nostres fronteres. Es veu ben clar el que pretenien. El que busquen des de fa més d’un any. Ja ho van buscar amb l’atemptat a Barcelona. Volen vendre a l’estranger un poble insubmís i violent que només mereix la repressió i no se’n surten. Ni se’n sortiran.

Però a banda d’això, d’haver-nos robat el 21D dues vegades, una a les urnes el 2017 i l’altra als carrers el 2018, no podem deixar que ens humiliïn així. Per això reclamo una celebració en tota regla amb el missatge ben clar del 21D.

També vull dir que res del que puguin prometre pot curar les ferides del tractament que hem rebut, com a colònia i com a colònia sotmesa.

Vaig escoltar els comentaristes i els que analitzen (com si fossin els deus de la veritat absoluta) a posteriori els fets del dia. Em va semblar molt trist que ho veiessin com a negatiu. Que només veiessin les flames de les rodes incendiades a la carretera, que només veiessin unes llaunes llançades per la impotència, contra un exèrcit embotit en protectors impenetrables. A 8 tv, van donar la notícia amb la imatge del foc dels pneumàtics a l’autopista al fons. Amb una actitud així, no ens calen enemics.

En cap moment penso que fos negatiu. La gent del poble VA ATURAR els infiltrats. Valents i valentes, plantant cara amb les mans enlaire. AQUESTA ÉS LA IMATGE DEL 21D. 

Si algú la té, si us plau, que me la faci arribar. Gràcies.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.