Star Trek per resoldre el conflicte Catalunya-Espanya

Sé que em direu que peco d’ingenuïtat. Però ho poso:
Crec que el “problema català” s’ha de resoldre, no pas per un referèndum, sinó pel gest altruista del país opressor.
 
Si volem evolucionar com a societat, les colònies, TOTES, haurien de desaparèixer. Perquè no han portat res de bò als seus habitants. L’era dels imperis hauria de sortir només als llibres de text com a recordatori de temps passats amb ments menys obertes o a jocs d’ordinador per passar l’estona.
 
A dia d’avui, sabem que les cultures s’han de protegir. Quan algú parla de “castellanitzar”, per exemple, és que està IMPOSANT la seva cultura i DESTRUINT la del poble que colonitza.
 
Som al segle XXI i una nova era s’hauria d’obrir al món. I és qüestió d’assimilar aquest concepte. El que foren colònies, han de ser països independents, que es gestionen sols i comercien amb altres països.
 
Una nació ha de dependre del seu treball i de les seves destreses, no pas del treball d’altres colonitzats. I això en ho hem de començar a creure nosaltres mateixos, colonitzadors i colonitzats. I els immigrants que han anat a aquestes terres annexades per la força a un país determinat, estan en l’obligació d’incorporar la seva cultura, la de la terra que trepitgen, si volen continuar vivint allí. 
 
Cal un canvi en aquests criteris encotillats i inamovibles d’amo i servent. Hem de ser capaços de construir un món on la diversitat històrica i cultural sigui una característica intrínseca, sense que això vulgui dir enfrontament.
 
Si recordeu la sèrie Star Trek, podem fer una interpol·lació clara. Quina és la filosofia de l’Enterprise? Descobrir nous mons, però NO INFLUIR en el seu desenvolupament. NO CONQUERIR, NO SUBSTITUIR la seva cultura. Se suposa que és una sèrie de ciència ficció en què es considera que l’home ha evolucionat suficientment per entendre-ho. Doncs no esperem a ser al 2300 per fer-ho realitat.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.