Més apunts del setè dia

L’experiència de parlar amb els alumnes i comentar diferents maneres de dirigir-se a l’administració, d’aconsellar-los que no busquin frases complexes, que millor fer dues oracions clares, que han de fer servir la imaginació per poder arribar al mínim de paraules que fan falta per aprovar l’exercici, va ser extraordinària. Em va agradar molt el contacte amb els estudiants.

Aquest contacte amb adults que estudien, em va fer veure també que em tinc infravalorada, ja que penso que per les alçades del curs i per la seguretat que el Roger els transmet, jo no podia fer més i em va fer sentir útil escoltar les seves preguntes i poder respondre dubtes.

En Roger torna a repassar les diferències d’escriure “per al” o “pel”, pensant que en castellà “pel” = “por el” i “per al” és “para el”.

Els fa parar atenció en què quan escriuen, no han de fer servir les formes col·loquials, com ara “dongués”, sinó que han d’escriur el verb formal “donés”.

Torna a repassar la norma de les “u” i “o” en el subjuntiu i que estiguin atents als verbs voler i poder, perquè en present sempre porten “u” i en imperfet van amb “o”.

Haver sempre es conjuga en singular.

Fer la viu-viu és “anar tirant”.

I que “alhora” s’escriu junt quan els fets passen simultàniament.

Com que els exercicis que ell ha anat repassant eren de tota la gramàtica que pot sortir, amb això dona per revisat tot el temari.

Ens despedim desitjan-los molta concentració i calma a l’hora de fer l’examen i els animem a que es creguin que aprovaran.

Estan força nerviosos.