Versió 1

Lectura

Al Mediterrani, i durant molts segles, els mercats han viscut, com la gent, a l’aira lliure, i a les parades, els dendals s’hi posaven més per protegir-es dels excessos del sol que de la pluja, gairebé un accident. Possiblement, el principal motiu per conrir-les van ser les queixes del veïnat, tip de les olors de les deixalles, de les baralles habituals entre venedors, dels crits i, en fi, del brogit que devia ser de tal magnitud que, al nostre país, la frase “sembla el mercat de Calaf” és l’exemple genuí de la torre de Babel a la catalana.

Font: http://www.mercatsbcn.com/descobreix/index.php

Propostes d’exposició oral

A – Al programa de ràdio La ciutat que volem reben trucades dels loients, que exposen les necessitats del barri. Tu hi truques perquè creus que cal millorar els accessos al mercat del barri, amb rampes, baranes de protecció a la vorera, etc. N’expliques l’estat actual i com creus que es pot millorar.

B – L’Ajuntament ha adquirit un edifici abandonat del barri i des de l’associació de veïns i comerciants voleu presentar les necessitats q ue creieu que cal cobrir. L’Ajuntament convoca una reunió amb els representants de l’associació i tu hi exposes quins equipaments creus que són els més necessaris (culturals, d’atenció a la gent gran, mèdics, etc.).