Versió 2

Lectura

La Festa Major és un poble que es reuneix un cop l’any al voltant d’uns escenaris comuns i que fan unes activitats que tenen un gust i un so diferents: les sardanes a la plaça, el vermut al cafè, l’ofici a l’església, el ball i el concert a l’envelat o al pavelló, les corredisses del correfoc pels carrers, l’enlluernament dels castells de foc des dels terrats… Són costums i tradicions que es renoven i es mantenen. Ara, però, ens demanen sacrificis en la diversió i en l’oci. I jo em pregunto, si ens cal il·lusió i empenta, per què ens escatimen també la possibilitat de divertir-nos? Si es descrituen les festes majors, què ens queda?

Font: Martí Gironell, diari Avui (Text adaptat)

Propostes d’exposició oral

A – Ha arribat el dia de la reunió de l’AMPA en què vols exposar la teva opinió sobre la festa de final de curs. Creus que una bona opció lúdica és portar un cantautor local perquè faci un petit concert de música en directe

B – Ha arribat el dia de la reunió de l’AMPA en què vols exposar la teva opinió sobre la festa de final de curs. Proposes de fer alguna activitat paral·lela, en què pares i fills puguin participar-hi junts.