Foreign Friends (amics de fora), va nèixer per la voluntat de gent que volia ensenyar al món què passa a Catalunya. Que vinguessin a veure-ho en directe. Així molts periodistes que treballen per lliure i no es poden permetre grans despeses, van acollir-se a aquesta oferta desinteressada dels que hi van entrar a formar part.

Aquella idea inicial va tenir una gran repercussió. A la capçalera de la Diada 2018, hi van participar un bon número d’aquests professionals i alguns observadors internacionals. La generositat dels seus components els va proporcionar cases on dormir, acompanyants i traductors per fer o escoltar entrevistes. Ja estan preparant la diada 2019.

La llavor està donant fruit i ara l’associació compta amb més de 20.000 seguidors. La situació de Catalunya genera interès a fora, no només per la qüestió de la independència, sinó pel moviment pacífic del poble que no vol cedir a la maquinària de la corrupció i el terrorisme d’estat.

Foreign Friends té la seu a Alemanya. No va nèixer pel dret a decidir de la nostra terra, sinó del dret a decidir dels ciutadans del món. Hem construït una democràcia i ens creiem que amb això n’hi ha prou. Anar a votar i donar el poder a la persona més votada. Però la majoria d’aquests càrrecs electes, després s’obliden de fer tot allò que varen prometre. És a dir, la democràcia no és sinònim de justícia, per molt que ho vulguin fer servir com a excusa per fer-nos callar.

Estudiants del món vénen a fer recerca per als seus treballs de filosofia, ciències polítiques o sociologia.

Que Espanya és un país democràtic per posar les urnes cada quatre anys i escollir un president, no és cap garantia de tracte just, ni de gestió i cobertura de les necessitats bàsiques de la població. Democràcia és una paraula buida que no dona de menjar, ni atèn els avis, ni apaga els incendis.

Per això quan diuen que Espanya és un país democràtic com si amb això quedés clar que hi ha jutícia, sento llàstima de tanta gent miop i enganyada.

Famílies d’acollida arreu del món, per rebre gent amb valors de justícia.

En mig de tot plegat, incloent les decisions errònies o mal intencionades dels nostres partits, només ens queda el poble, que som tots, per aconseguir fer de debò un país just, avançat i plural. Parlo d’una Catalunya lliure que ja té aquests conceptes als seus gens i que no pot esperar, perquè tampoc pot esperar el món, a que dirigents polítics i seguidors cecs, entenguin que el futur és la pluralitat, la solidaritat i la dignitat.

Foreig Friends treballa en aquesta línia transversal i es planteja una tasca ambiciosa. Crear les bases d’una societat veritablement lliure, responsable i capaç de prendre les seves decisions, de controlar els seus polítics i fer-los fer el que cal fer.

Professionals de totes les branques d’estudis: filòsofs, artistes, científics, administratius, dibuixants, gent gran i gent jove. En definitiva, el poble.

Us deixo aquí l’enllaç a la seva pàgina i us recomano que hi entreu, que els seguiu a les xarxes i que veieu en què aboquen els seus esforços. Feu-vos socis si voleu col·laborar amb aquest motor de canvi. Oferiu el que us convingui, un llit, el vostre temps per anar a buscar algú a l’aeroport, la vostra presència en actes fets per als foreigns. I si voleu anar més enllà, oferiu les vostres idees per fer un nou país. Feu difusió dels seus actes, de les seves propostes, de la seva generositat.

Ens veiem en un nou país, que serà el primer de molts altres amb Foreig Friends d’arreu del món.

%d