El Centre

Després de rebre la informació sobre la destinació de les meves pràctiques, començo a contactar via correu electrònic amb la Mariona Mas, coordinadora del Consorci per a la Normalització Lingüística de Sabadell.

En un parell de dies quedem d’acord per conéixer-nos i explicar-nos per sobre en què consistirà la pràctica i els horaris disponibles que em puguin anar bé.

El Consorci té unes estances al Casal Pere Quart de Sabadell, edifici històricament emblemàtic, situat a la Rambla de la ciutat. Consta d’uns quatre despatxos ubicats d’una manera un tant laberíntica. Intueixo que hi treballen habitualment unes sis persones, a més de tots els professors que passen per allí a recollir materials, fer avaluacions o altres tasques.

M’ofereixen anar a l’IES Escola Industrial, on puc accedir a un curs Intermedi-3 (B2) assequible al meu horari.

En aquest centre s’imparteix formació professional des de principis de segle passat, antigament anomenada Escola d’Arts i Oficis.

S’ensenyen quatre famílies professionals de GM i GS a més de programes de qualificació professional inicial per a alumnes que no hagin aconseguit l’ESO.

L’entitat lloga les aules en horari lliure per a altres activitats, entre elles, les classes de català del Consorci.

Ubicat al carrer Calderón, 56 limitant amb la plaça del Mercat Central i molt a prop de l’Auditori de Caixa Sabadell.