Funcionament del CPNL

El Consorci Per a la Normalització Lingüística ofereix activitats per fomentar l’ús del català en la vida quotidiana, però també dona suport a les polítiques de cohesió social i promociona el voluntariat per la llengua.

La seva oferta no és limita al territori català, sinó que també està present en altres regions de la península.

A la seva pàgina web es pot accedir a tota mena d’informacions, ja sigui dels cursos, altres enllaços a entitats col·laboradores, assessorament lingüístic, llengua i cultura i legislació lingüística de l’administració pública.

Organització dels cursos

Normes i altra informació

El seu ventall de cursos va des dels generalitzats (en tots els nivells), als especialitzats per sectors professionals, expressió oral i escrita, i llenguatge d’especialitat. Es pot accedir a ells en modalitat presencial, en línia o semipresencial, la durada dels quals pot ser de 45, 90 i 120 hores.

Tots els graus interns tenen proves homologades i per a tots ells es fa una certificació oficial, excepte l’A1. Hi ha altres categories de certificació com les d’assistència, seguiment o assoliment.

També es pot accedir fàcilment a la normativa dels cursos, per consultar horaris, calendaris, períodes d’inscripció, tarifes, dates d’exàmens, condicions i documentació de matrícula, criteris de convivència, guies per a l’alumnat, revisió d’avaluacions, canvis d’horaris i informació sobre protecció de dades personals.

Un altre punt important és la possibilitat de tenir un carnet d’estudiant, que permet accedir a descomptes en entrades a museus, espectacles i equipaments culturals de Catalunya. En aquest enllaç, l’alumne pot trobar una relació de totes les entitats on pot acudir i beneficiar-se d’aquests descomptes.

També hi ha un apartat de preguntes freqüents d’atenció als usuaris i d’acolliment lingüístic.

Al ‘apartat Llengua i cultura, s’inclouen notícies i actualitat sobre literatura, cinema, teatre, música, tradicions, museus i exposicions.