Algú em sap contestar?

Crec fermament en les matemàtiques, una abstracció del món de la física que va crear l’univers. I aquí vull elucubrar sobre incerteses que m’apassionen.

  1. Nombres irracionals.

Des de petita m’han fascinat. Qui més, qui menys, sap que Π és un número irracional.  Em deien que si dividia la longitud d’una circumferència entre el seu diàmetre, mai trobaria la resposta. I jo em deia: “La resposta la veig. veig la circumferencia i veig el seu diàmetre!” i també em preguntava, com podien estar tan segurs que havien pres bé les mides? No tenim medis tot poderosos per poder dir que una circumferència fa exactament el que diem. Així que de fet, no m’acabava de creure que existissin números per als quals no existissin finals. Vet aquí per què tenien aquell nom!

I després vaig estudiar la seva representació en una recta. Resulta que no podríem dibuixar una recta si només disposséssim del números racionals. És a dir hi ha “forats” que cal omplir amb aquests números tan especials. I altre cop em dic, “no puc calcular √2, però puc dibuixar un quadrat que faci 1 cm de costat i traçar-hi la diagonal. Aquesta diagonal mesura exactament √2. I l’estic veient!

I,… aquesta abstracció, quina conseqüència té a l’univers? Si un número existeix, existeix un motiu físic real perquè hi sigui. Així doncs, en l’eix espai-temps, hi ha “forats” per a números irracionals. Quines característiques tenen? Podrien ser aquests forats entrades a altres dimensions? Possibilitar el viatges en el temps? Ser responsables de la repartició dels elements del cosmos?

Si són números infinits, potser corresponen a forats negres? Quina distribució tenen els forats negres? El seu naixement correspon a l’acúmul desproporcionat de matèria, generant una gravetat monstruosa.

En fi, veieu per on vaig, oi? Perduda per pensaments erràtics i segurament sense sentit. Au, ajudeu-me!

2. Forats negres

Si venim d’un “Bang” silenciós de matèria condensada al buit, l’explosió no hauria repartit homogèniament les partícules i les hauria portat suficientment lluny unes de les altres per no ser atretes entre elles? Llavors com es van formar els forats negres? Què els va començar?