Mascareta vs coronavirus

Crec que la solució per evitar pandèmies al coronavirus actual, i per a altres que vindran, perquè això no hi ha qui ho aturi, és normalitzar l’ús de la mascareta, així com les mesures més elementals d’higiene.

Aquesta mascareta que tanta por fa a tothom, pel que sembla. Perquè portar mascareta quan un està constipat, hauria de ser el NORMAL, per evitar contagis, encara que siguin d’un simple constipat. Si això fos l’habitual, ara no hi hauria tants casos d’aquest virus, ni de cap altre.

Anar en transport públic, on la gent estossega en un recinte tancat, que al cap de poc temps és un caldo de cultiu espectacular de gèrmens, ficar-se en un ascensor públic on es toquen tots els botons amb les mans suades després d’haver passat pel nas que degota, anar a comprar a un mercat ple a vessar, a un concert, a una exposició, en fi, en tantes ocasions que actualment vivim en massa, és una porta oberta a la transmissió de qualsevol infecció.

A la feina, jo m’havia de posar mascareta si la meva companya venia amb grip i jo volia impedir que me la passés, perquè a ella li feia “no sé què” portar-la. Quan hagués hagut de ser a l’inrevés. I parlo de fa anys. Qui està malalt, sigui del que sigui, que es pugui contagiar per via respiratòria, hauria de dur mascareta. Hauria de ser habitual veure’n al carrer, a un professor donant classe, al públic d’un partit de futbol, és igual on sigui. Si això fos normal, aquest virus, no hauria tingut tantes oportunitats de difondre’s i la gent no fugiria de qui la du.

Però no, preferim fer veure que no passa res, que és una exageració, que no cal espantar. Doncs no espantem, fem que sigui natural. I així, quan el proper virus mutant o fabricat per l’home intenti fer pandèmia, potser no ho tindrà tan fàcil. Perquè acostumem-nos a patir aquestes situacions, ja que avui dia ningú s’està de viatjar,  igual que ningú s’està d’experimentar amb aquestes cosetes anomenades virus.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.