Després de la tempesta

Tot i el dolor que pugui causar aquest trosset d’ARN contagiós, cal dir que hi ha una part bona. Per altra banda, com sempre sol passar. Allò de “no hi ha mal que per bé no vingui” o “de tot se n’aprèn“.

La imaginació desbordant de la gent crea vincles que no s’haguessin fet sense ell. La realitat fosca ens ensenya a agrair el que tenim. I és una lliçó que cal aprendre perquè no serà la darrera vegada que una cosa així ens passi. De fet, podem donar gràcies perquè no és tan letal com altres malalties. Per tant hem de ser capaços de veure l’advertiment que ens arriba de tot plegat. Hem d’organitzar-nos, sense histèria, amb solidaritat, amb recursos.

És una oportunitat d’eixamplar la nostra empatia. Pensem com se senten en poblats africans, de l’Índia, de Sud-amèrica, on no tenen res de res per combatre les malalties. Com se senten aquells que fugen d’una guerra, de la gana, de la por d’un estat assassí. NO TANQUEM LES PORTES.

És una nova manera de veure i encarar el futur, perquè ens havíem oblidat que no tot són flors i violes.

La lliçó d’aprendre a trobar altres activitats, de recuperar la lectura, el joc de taula, els poemes, les cançons comuns, els records, els treballs manuals, la costura, la cuina, els documentals, els trencaclosques, obrir la finestra i veure els veïns…, i quan tot acabi, es podrà fer recull, ens podrem retrobar a les terrasses, a les calçotades, a les excursions, al cinema, i PARLAREM en persona de tot allò que hem sentit.

La gent gran, que va viure una guerra, que va fer cua per un tros de pa, que va haver de treballar hores extres mal pagades, en treballs durs, que no tenien estris que els ajudessin a les tasques de casa, en fi, que són ells a qui ara els toca rebre perquè són població de risc. ESTIMEM-LOS.

Doncs també és un avís perquè pensem en la vida que porten els pares i mares, àvies i avis tancats a residències. Ells que ho han donat tot per nosaltres.

 

POTSER QUE FRENEM UNA MICA I BUSQUEM UNA MANERA DE VIURE MÉS HUMANA. EL QUE SEGUR QUE PASSA, ÉS EL TEMPS. FEM-NE BON ÚS.

ÉS HORA D’ESCOLTAR EL QUE SE’NS ESTÀ DIENT!!!!!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.