Treure l’estàtua de Colom

Avui sento a la ràdio el comentari de la senyora Jèssica Albiac, que li sembla bé desmuntar l’estàtua de Colom.

Bé, podria estar o no d’acord, però sobretot coincideixo amb els comentaris finals d’abolir el colonialisme, la qual cosa, l’obliga a acceptar la independència de Catalunya automàticament.

Si hem de treure Colom, que va descobrir una ruta cap a Amèrica, ja que el continent havia estat descobert molt abans pels seus mateixos pobladors, també hem de treure els Reis Catòlics de tot arreu, perquè van ser ells els precursors del colonialisme eixelebrat, de l’extinció cultural, robatori de recursos i responsables del comerç d’esclaus. I com alguna gent m’ha fet saber, existeix un document on el mateix Colom demana que els indis siguin tractats com a súbdits i no com a esclaus.

Estic molt d’acord en treure tota aquesta gentussa, però arremanguem-nos i fem-ho bé. Potser no es tracta de destruir monuments, perquè ens quedaríem sense, ja que la majoria d’obres d’art provenen de monarquies absolutistes, palaus, jardins, mausoleus, … Roma sencera hauria de desaparèixer? Doncs no. Això és ben cert i agraeixo la informació a qui me l’ha fet arribar. El que cal fer és educar la gent perquè sàpiga de qui es tracten. Cal recordar la història, potser n’hi ha prou amb posar una inscripció que ho expliqui a cada personatge opressor, per exemple sota les estàtues d’Isabel i Fernando, dient el que realment van ser, uns dèspotes autoritaris i racistes.

I el que segur que cal és:

Acabar amb les colònies. Aquest és el pas decisiu, valent i de justícia.

 

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.