Una idea espectacular: projecte BIOO

Recordo una nit infantil quan vaig tenir un somni curiós. Ja era curiós de per sí, però a més a més, un cop acabada l’aventura onírica, vaig començar des del principi, com si hagués estat una pel·lícula que tornés a reiniciar, fins que la meva mare em va despertar. Era diumenge.

Tot passava a l’espai estelar. Anava amb un grup d’elit a rescatar una princesa (remarco que llavors encara no s’havia estrenat “La guerra de les galàxies”) i ens desplaçàvem amb coets espectaculars entre planetes de colors. Un cop salvada la princesa, ens va dir que havíem d’apoderar-nos de la nau principal, que havia caigut en mans enemigues. Aquella nau anava propulsada per una heura gegant.coet-somni_opt

Qui m’havia de dir que 47 anys més tard, escoltaria una cosa semblant, però a la realitat!

I perquè sigui més saborosa la notícia, resulta que la protagonitzen un grup de joves estudiants espanyols: Pablo M. Vidarte Gordillo (Sevilla), Javier Rodríguez Macías (Huelva), Rafael Rebollo Cacín (Granada). (A la foto principal, d’esquerra a dreta juntament amb Àlex Díaz, economista).

No ho van tenir fàcil. Lluitant des de 2014, quan van arribar a Barcelona per estudiar nanotecnologia. Però finalment, el poder creatiu de les seves ments ha creat el projecte BIOO. Podeu entrar al seu web:http://www.bioo.tech/ i també podeu accedir al seu vídeo promocional: https://goo.gl/OrXHPY 

caracteristicas-panel-bioo_opt

Què han inventat aquests nois?

Ni mes ni menys que un aparell que pot obtenir energia elèctrica a partir de la fotosíntesi de les plantes.

Com a mostra ens diuen que podem carregar el mòbil a un test! O obtenir-ne llum. I qui sap què més…meravellosa idea la vostra!

I és que les plantes no deixen de sorprendre’m.

Ep! aquest estudiants també! L’heu clavat!

Però no em negareu que els vegetals són el gran miracle de la vida. Aquí els tenim calladets i quiets, molts sense poder defensar-se, però se les han ingeniat per respirar per un costat i crear oxigen per l’altre. Que no ens necessiten per res, vaja! En canvi nosaltres sí! I ara van, i ens donen electricitat!

bio_opt

Això ja de per sí és un luxe, però us imagineu el gran poder que pot arribar a tenir si resulta realment rentable? Em refereixo a que les multinacionals que exploten boscos sense vergonya alguna, es llençaran ara a repoblar la terra per obtenir més plantes i en conseqüència més energia? Tornarem a tenir boscos esplèndids? Estaran les fàbriques envoltades de maravellosos arbres, que a la vegada netejaran l’aire que respirem? Intentaran sembrar de boscos la lluna o mart i aconseguir energia per als coets com al meu somni? Veurem una lluna verda i el planeta vermell deixarà de ser-ho?

Vaja, me’n vaig de tema!

Jo volia felicitar aquest equip de joves i desitjar-los molta sort. Demanar a tots que feu difusió de la informació i recolzar-los. Deixem-nos de coses trivials, que això és important de debó. Tenim talents a casa! Les plantes porten milions d’anys aquí, però a ningú se li havia acudit això!

I qui sap, potser serà veritat que aquests mosqueters ens retornin als temps en què la vegetació era exhuberant i de pas, refrescar una mica la Terra, que ja comença a treure fum.

Amb serietat, crec que és una troballa que pot canviar el destí del nostre plabeta. Tant de bo sigui així i segueixin inventant meravelles com aquesta.

A aquest “tricicle” se’la ha unit també Alex Díaz (estudiant d’economia de la Universitat Pompeu Fabra i Chantal Marín, que es farà càrrec del màrketing)

Què podem fer nosaltres, pobres mortals? Difondre la notícia, que es parli d’ells!

One comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.