Carta a Ada Colau i als unionistes

By Barcelona En Comú (Votació Ada Colau) [CC BY-SA 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], via Wikimedia Commons
Començo per la senyora Ada Colau a qui pregunto, de debó està dient el que posa al twitter? De debó demana explicacions als empresonats? Jo encara espero explicacions de per què els han tancat. De debó espera que l’estat espanyol accedeixi a una República? Es pot ser més ingenu o potser més fals? Perquè sense bola de vidre, jo ja sé la resposta.

Puc assegurar, que tant els Jordis com els membres del govern legítim estan allí, en bona part per culpa seva entre d’altres coses. Per la seva por. Si com diu, és conscient que hi ha d’haver un canvi, per què té una clara actitud tremolosa i de ganes de tornar enrere a la més mínima? Ha escoltat alguna mena d’oferta de canvi per part del govern central? Perquè a mi només m’han arribat amenaces. El 155 va venir per quedar-se i vosté ho hauria de saber!

I si finalment sembla que tindrem referèndum consensuat, no serà gràcies a vosté. Serà perquè gent compromesa ha defensat la veu del poble i molts estan tancats a la presó injustament o han hagut de buscar garanties fora d’aquest país feixista. No seria vosté qui hauria de donar explicacions a totes les promeses que ha trencat?

Si tenim referèndum, tampoc serà gràcies a C’s, ni al PP, ni als unionistes que us vau amagar sota el recer del govern central. Pensaveu que encara que fossiu pocs, la feina bruta la farien des de Madrid i us estalviarien mobilirtzar-vos. Però no n’hi ha hagut prou, oi? I com diria aquell “ñañaña, ahora es tarde“. Aquest és el missatge que doneu del vostre comportament. “Tenim por, ens amaguem a la faldilla de la mare pàtria i que us pegui a vosaltres”.

Crec que ja poca gent confia en el què hagi de dir la senyora Colau. Ha donat tants tombs d’un costat a l’altre, que definitivament ens té marejats.

El govern central porta anys enganyant el poble.

Apel·lo a la seva intel·ligència, la de tots. Què esperen trobar en el “retorn al seny”? Que jo sàpiga, no tornarem al que teníem abans, que ja era penós, sinó que es mantindran els controls a les escoles i els medis de comunicació. Es pensa que li treuran el 155? Va errada. Li repeteixo: El 155 ha vingut per quedar-se.

Què no veu que el següent que ve a sobre serà que “per evitar nous moviments independentistes” seguirant controlant allò que considerin? O per “evitar reincidències”, s’inventaran noves repressions? No és capaç de veure-ho? No en teniu prou de demostracions de força? A qui més vol perjudicar amb la seva indecisió?

Entenem que els membres del Govern de la Generalitat estan jugant cartes perilloses per aconseguir el que van prometre. Entenem que el Govern de la Generalitat no ha de donar més explicacions. El poble que els vàrem votar estem satisfets per la seva implicació i tristos pel tracte rebut. I aquest tracte no hagués arribat si la por no hagués arrossegat Podem i els Comuns. Sou vosaltres qui els heu abandonat. Només els que no enteneu el què està passant poseu més llenya al foc. No es poden muntar dos cavalls amb un sol cul.

Potser ho podeu entendre amb una metàfora:

La lluita contra la dictadura és una lluita desigual que requereix la solidaritat.

El “xulo” del col·legi pot pegar al petit que se li enfronta tot sol, però no podrà amb tota la classe. Vosaltres, la classe, us heu acollonit. Aquesta història ha sortit fins fer-se cansina a les pel·lícules, però veig que encara no ho teniu clar. No és culpa de qui s’enfronta a l’abús de poder, és culpa de qui no es posiciona al seu costat per por a les represàlies. I si no heu après que les represàlies vindran igualment, és que no mereixeu ser polítics.

Hi ha moments en que cal valor i encara és l’hora que el vegi en el seu grup. Estan acovardats per les amenaces. Si no ens unim, els donem corda per a la seva dictadura. Si és capaç de veure la desproporcionalitat de què un govern legítimament escollit pel poble hagi d’estar empresonat i exil·liat, ha de veure també que no hi haurà cap tracte de favor. Entengui per fi que no hi ha opció de diàleg. El diàleg vindrà quan ens haguem separat.

Ara no podeu estar dient que esteu aquí i allí a la vegada. No podeu ser omnipresents.


Gent “unionista“. Escolliu un altre nom per diferenciar-vos, perquè la República en cap moment separa el poble català. El que vosaltres dieu que uniu, no inclou els independentistes, ni els republicans. Aquests no tenim cabuda en la vostra “unió”. En canvi en la nostra república, aconseguida pacíficament, tots tindríeu la vostra representació, ja que cap lligam amb Espanya es trencaria a l’hora de sortir i entrar, negociar i relacionar-se.

Sou vosaltres que sembreu la discòrdia. En el fons sabeu que cal un canvi, però no n’oferiu cap. La gent que us segueix, ho fa per por a allò que vosaltres els mostreu. Perquè mostreu la República com si es tractés d’un fantasma. Si fossin llestos, més por haurien de tenir de les represàlies que cauran del govern central, fem el que fem. I haurà estat culpa vostra.

Estem a mig creuar el pont cap a la modernitat i el progrés i us rendiu perquè us aixequen el puny des del darrere. Tornar no és solució. Si us plau, pel bé de Catalunya, si de debó l’estimeu, reflexioneu.

Vosaltres podeu assegurar que faran el corredor del Mediterrani? Que ens retornaran la Sanitat? Que les escoles podran ensenyar en català? Que la televisió serà lliure? Que retiraran la llei que obliga a qui posi panells solars, a contractar una companyia eléctrica de la qual forma part i rep ingressos, en Florentino Pérez? Que retornaran els 40.000 € milions que tots els treballadors vam posar per rescatar la banca i que van “perdre”? Que es donaran pressa per netejar el seu partit de la corrupció que porta anys embrutant-se amb el cas Gürtel, i que ja van més de 10 morts? Que tindran en compte la pobresa energètica? Que retiraran els ídols del franquisme i dignificaran els morts que encara estan a les cunetes? Que es plantejaran instaurar una república espanyola per no haver de mantenir una monarquia rància? Que milloraran els trens de rodalies? Que no haurem de pagar més peatges?

Qui fa tractes amb la màfia, acaba amb un tret al cap.

Ens demaneu tornar a com estàvem abans? No és una bona oferta.

Catalunya és un engranatge que sempre ha funcionat

La bona oferta és una República Independent del feixisme del govern hispà. Oberta a les nacionalitats, on qui vulgui podrà seguir sent espanyol, on es respectaran les dues llengües, on es faran negocis econòmics amb qualsevol empresa perquè Catalunya és garantia d’èxit. Es generaran llocs de treball ràpidament perquè l’ingeni està a la nostra cultura. Es podrà optar per una energia neta i renovable, es podrà oferir atenció a les persones grans que s’han quedat sense ajuts. La cultura estarà protegida. S’invertirà el 100% dels impostos en les nostres infraestructures. En poc temps tindrem el corredor del Mediterrani, les rodalies modernes i la Sanitat tornarà a ser puntera. Catalunya està oberta a la pluralitat, és capdavantera en molts terrenys, en lleis contra l’homofòbia, el racisme, l’educació sexual, la paritat de gèneres,…

I dels molts milions (però no suficients per ara) d’espanyols demòcrates, naixerà una gran relació amb nosaltres. Sincera i lliure. Un cop extirpat el tumor del PPPSOE, amb Espanya es podrà parlar. Llavors sí. Però no ho espereu abans.

Esteu oferint “duros a quatre pessetes”. Jo no us compro.

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.