La boinformàtica en el món modern

Quan estudiava tercer de carrera i vaig descobrir la genètica i la seqüenciació de les cadenes d’ADN, vaig fer el comentari als meus companys: la genètica és la medicina del futur. No recordo qui em va frustrar en aquest pensament, però ara podria tapar-li la boca.

Fa uns vuit anys, per diversió, per curiositat, perquè m’agrada aprendre, vaig fer un postgrau en Bioinformàtica.

En poques paraules, és el tractament de multitud de dades que gràcies a la tecnologia actual es poden recollir, per tal d’obtenir models de molècules que poden ajudar a entendre millor el funcionament de la natura. A més a més, com si sortís d’Star Trek, ens permetrà en un futur pròxim, dissenyar les substàncies necessàries per poder combatre malalties, al·lèrgies, degeneracions neurològiques,…

Els programes informàtics alimentats d’aquestes dades, poden crear en minuts, el que el cervell humà tardaria mesos o potser anys. És realment impressionant i miraculós.

Us deixo aquí un enllaç sobre la seva importància en el marc del sistema sanitari.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.