El respecte és llibertat

Després de tot el que s’ha viscut i el que s’està vivint, vull fer una crida al respecte.

Si ens respectéssim, no caldrien semafors. Si ens respectéssim, no caldrien impostos. Si ens respectéssim no caldrien policies que vigilessin ciutadans lliures.

En països on el respecte està a la base de l’educació, no els ha calgut fer confinament. La responsabilitat de cada ciutadà entén a la primera que la solidaritat cap el pròxim és senzillament la millor manera de ser lliure.

Quan no cal que un govern et dicti les normes, t’obligui a prendre la decisio adequada per a cada situació, tens la llibertat assegurada.

En el nostre pais, el país al qual encara estem lligats, això no s’entén. Una mínima part de la població accedeix a un nivell adequat de ciutadania, però la resta, no té consciència social, no té empatia, no comprèn la llibertat dels altres i la seva, portada a l’extrem, trepitja qualsevol altra.

No em cansaré de repetir-ho, els sanitaris ens salven tot el que poden de la pandèmia, però l’educació en el seny, ens hagués salvat d’arribar-hi.

Podríem estar en fase 2 a tota la península, només amb una senzilla acció. Proporcionar mascaretes reutilitzables anticontagi. Amb això, i les mesures mínimes d’higiene i distància de seguretat, podríem fer vida pràcticament normal. Ja quasi tenim l’hàbit de fer cua a distància. Ens estem acostumant a fer feines telemàtiques. Però encara hi ha que no ho entén i va de llest, de “valent”, de falsament lliure.

Els que duem mascareta per evitar contagiar els altres, no ens serveix per a res a nosaltres, si ens creuem amb gent que no la du. Per molt sana que es cregui estar, no hi ha seguretat que no s’hagi contagiat i que sense tenir símptomes ho vagi escampant en parlar, tossir o estornudar.

Seria fàcil estar ja en plena activitat si tothom tingués aquest respecte. La mascareta FPP2 no serveix per evitar que et contaminin. I per tant, si no se la posa tothom, és una acció inútil. Els que es queixen de l’economia i després no respecten aquesta senzilla acció social, són els que l’estan enfonsant.

Donat que no tothom la porta, jo faig la proposta als governs, d’aconseguir mascaretes reutilitzables FPP3, que eviten el contagi. Així qui no se la vulgui posar, serà responsable només del seu estat de salut, no del dels altres.

Si penseu com jo, si us plau, feu difusió. Gràcies.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.